menu:


Stichting Kunstvezel


 

In 2018 hebben Theo Steemers en ik Stichting Kunstvezel opgericht. We organiseerden de exposities 'Goud onder het ijs' en 'Of all Places'.

 

Goud onder het IJs'.

'Goud onder het IJs'. 'Goud' als metafoor voor schoonheid en verlangens, maar ook voor hebzucht en goudkoorts.
De menselijke geest wordt geprikkeld door allerlei emoties die ten grondslag liggen aan het vraagstuk of er goud tevoorschijn zal komen als de ijskappen verder gaan smelten. Mijnbouwindustrie├źn, op zoek naar dat goud onder het ijs, legden claims op de rechten op delven, terwijl het slechts vermoedens zijn. 'Onder het ijs' als metafoor voor het verborgene in de aarde in al zijn afstandelijkheid.


 
Goud onder het IJS
 
Goud onder het IJS
 
Goud onder het IJS
 
Goud onder het IJS
 

 


 

Of all places

De term 'Of All Places' wordt gebruikt wanneer het gaat om een plek waaraan je in eerste instantie niet zou denken. 'Uitgerekend deze plek', wordt er gezegd als men iemand ontmoet op een plek waar je dat niet had verwacht, waardoor je wordt verrast.
In deze tentoonstelling verbeelden kunstenaars op verschillende manieren plekken die voor hen specifiek zijn. Verbeeldingen die bij de toeschouwer een ervaring en beleving teweeg brengen.

In gesprekken tussen kunstenaars, fotografen en een architect kwamen verschillende zienswijzen naar voren over het in beeld brengen van een plek. Hoe bijvoorbeeld eenzelfde reisbestemming tot totaal verschillende kunstuitingen kan leiden. Van analytisch tot intuïtief.
Het scala van benaderingen van het thema 'Of All Places' is dan ook groot en divers. Het kent uitersten waartussen allerlei gradaties mogelijk zijn. Toch is er een gelijke noemer: de verbeelding van de beleving en de herinnering.

Of all places
 
Of all places
 
Of all places
 
Of all places